Edifici plurifamiliar - Residencial Escàs

1/7

Titular; Privat
Any; 2016
 

Conjunt residencial de 12 habitatges  a Escàs

 

Projecte realitzat amb l'equip d'ENGINESA

 

  • Arquitectes: Pau Iglesias_ Joan Mateu Jofre

  • Col·laboradors: Sonia Palau Garcia

  • Estructura: Jordi Gajas Giralt

 

Constructora: Dragasa

Descripció

En un entorn excepcional de natura, situat per sobre del poble d’Escàs i en una posició privilegiada amb unes vistes sobre la Massana neix el conjunt RESIDENCIAL ESCÀS.  Un conjunt residencial amb un total de 12 habitatges  de diferents mides i proporcions però amb un punt en comú, la qualitat i amplitud dels espais interiors reforçada per les transparències entre interior i exterior que potencien aquesta amplitud espaial.

 

L’edifici combina tradició i tecnologia. Una façana aplacada de pedra natural culmina sota uns voladius de coberta de formigó de gran cantell perimetral que eviten la visió de la llosa de pissarra i que son un dels punts característics d’aquesta promoció. Aquests voladius, i el revestiment de fusta sintètica de color blanquinós, creen un contrast clar-fosc en la pròpia façana del edifici.

 

Un altre dels punts singulars de la façana son els enormes tornapuntes de dos plantes que sostenen un gran voladiu de la coberta de formigó sota la qual hi ha dos grans balcons sense cap suport perimetral.

 

Les cantonades perimetrals de les façanes en les sales d’estar estan sostingudes per un lleuger pilar metàl·lic integrat en la fusteria d’alumini perimetral, donant una sensació de lleugeresa del conjunt.

 

S’ha buscat uns acabats càlids per a l’interior dels habitatges, a totes les estances. A les sales principals, un parquet fosc en contrast amb la resta dels elements clars és el material escollit per dotar les estances d’aquesta calidesa. A banys i cuines és el mobiliari d’acabat amb fusta natural el quin aporta aquesta textura càlida.

 

A les plantes soterrànies trobem el conjunt de boxes d’aparcament tancats per a cadascun dels habitatges. Alguns d’ells amb la particularitat de tenir un accés directe i privat des de l’aparcament al habitatge. Però a la planta soterrani no només trobem aparcaments. Una zona lúdica amb gimnàs, sauna, spa... fa més exclusiva encara aquesta promoció.

 

La climatització de cadascun dels habitatges és independent. S’aposta per un sistema d’aerotèrmia,  fugint dels combustibles fòssils, utilitzant una energia més sostenible i reduint les emissions de CO2 a l’atmosfera. El disseny de l’edifici té en compte criteris d’eficiència energètica per fer un edifici de baix consum. La domòtica de la casa permet controlar tot el sistema, i facilita encara més l’estalvi energètic mitjançant la programació i optimització de la climatització.

 

En definitiva, un projecte i una construcció per crear 12 habitatges de qualitat caracteritzats per estar ubicats en un entorn de natura amb unes vistes excepcionals sobre la parròquia de la Massana.

© 2020 Pau Iglesias, Arquitecte | info@pauiglesias.net | +376 339760 - 818450 | Camí dels Plans 90, AD400 La Massana

  • Twitter - White Circle
  • Instagram - Círculo Blanco
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Pinterest - White Circle