Concurs edifici d'habitatges de promoció pública a un preu assequible.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Titular; Govern d'Andorra
Any; 2021

 

Inici obra: Agost 2022

En curs.

 

Projecte realitzat amb

Jacint Gil Rodríguez (GIL arquitectura)

Descripció

El projecte es realitza segons les bases del concurs convocat a tal efecte pel Govern d’Andorra d’acord al Plec de bases MTH núm.1993.

L'edifici projectat es divideix esquemàticament en la següents parts:

- Cinc plantes aparcament soterrani

- Una planta aparcament semisoterrània (destinada a aparcament)

- Planta baixa d’accés general (destinada a accessos, locals i habitatges)

- Vuit plantes d’habitatges

Las cinc plantes de soterrani i la semisoterrània destinades a ús d’aparcament i trasters, es situen per sota de la cota d’accés del carrer Terra Vella.

L’accés directe al aparcament es fa a través de dues rampes des del carrer Terra Vella.

Existeix també un accés de vianants a l’aparcament, directe, des de la plaça pública, dotat d’una escala i un ascensor. Aquest accés està pensat per als no residents a l’edifici per tal de que no hagin de passar pel vestíbul d’accés als habitatges.

L'estructura de forjats d'aparcament es planteja desnivellada i connectada per rampes per a un major aprofitament de l'espai. S'obtenen un total de 228 places d'aparcament (20 places dobles, 176 places individuals i 12 places adaptades a persones amb mobilitat reduïda) També hi ha 45 trasters.

L'accés per als vianants es realitza a través d'una zona amb coberta en planta baixa, es plantegen dos nuclis d'ascensors lligats als dos volums principals d’habitatges.

Dins d'aquesta planta també se situaran els dos locals amb accés independent des de l'exterior. Un local pel Govern d’Andorra i un altre per al Comú d’Andorra la Vella.

La resta de la planta baixa així com les 8 plantes per sobre, es destinaran a ús d'habitatge, obtenint un total de 44 pisos.

Per sobre de la planta semisoterrani es planteja una plaça d’accés públic on s’ubicarà un parc infantil que ha de donar servei a tot el barri. Es preveu que aquesta plaça pugui tenir continuïtat a futur si es continua desenvolupant el projecte cap a la part de parcel·la restant del Comú d’Andorra la Vella.

A les plantes cobertes del edifici es plantegen dos actuacions. Una d’elles es convertiria en un hort urbà, que donarà servei als residents del edifici. La terrassa més alta serà destinada a terrassa i zona verda, un espai també destinada als residents