Concurs entrada del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
5DDOaD9F_400x400.jpg

Titular; Comú de La Massana
Any; 2019

 

Primer premi 

 

Projecte realitzat amb

Jacint Gil Rodríguez (GIL arquitectura)

Constructora: Unitas

Descripció

El projecte correspon a la remodelació i embelliment de l’accés al Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i es realitza segons el projecte guanyador del Concurs de idees convocat a tal efecte pel Comú de la Massana.

 

Idea integrada en l’entorn, que no resta protagonisme a la visió del pic del Comapedrosa, en el punt de la entrada al Parc. Contrasta i modula el gran dic de maçoneria de protecció d’allaus de la zona.

La proposta amb lames verticals de fusta resta perspectiva a aquest dic a la vegada que serveix de suport i així se n’aprofiten sinèrgies del lloc.

Restar importància als falsos túnels. El fals túnel del riu pot quedar ocult darrera l’actuació de lames de fusta. El fals túnel de circulació de vehicles, ha de perdre la importància que té amb uns acabats i pintura negra, i incorporar les senyals que sigui possible al interior del túnel.

La geometria de les lames en el seu conjunt arquitectònic enfoca amb un punt visual centrat sobre la boca del túnel, direccionant al visitant i animant-lo a entrar en l’experiència inoblidable de la Vall del Comapedrosa.

La retolació es troba integrada amb el troquelat de les lames al propi disseny i es visualitza amb el joc de llums i ombres tant de dia amb la il·luminació natural com de nit amb la utilització de les lluminàries LED.